Zellerbucis Hamburger

2021.05.01

MEGLEPŐEN HAMBURGER 🍔.
 Az èvek alatt már többször próbálkoztam a szènhidrát csökkentett bucik, magvas kivitelek stb. csoportjával hamburger kèszítès során. Hisz a hamburger nem egy "dièta ellenes" ètel, na persze az èn szavaimmal "tudatosan " elkèszítva vagy sokan ezt úgy hívják alternatív módon... 

Mi a hamburger . Jelen esetben a fehèrje forrás 150 gramm 7% zsírtartalmú marhahús .... amiből sülès közben a vízzel valamellyi zsír is kiszivárog, tehát nem esszük meg a teljes zsírtartalmát. 

Egy szelet light sajt ! 

Egy evőkanál ajvár! az ajvár szuper diètában nincs benne extra zsír mint pl a majonèzben vagy mustárban ès nincs agyon cukrozva mint egy ketchup. Ízre viszont hozza amit kell! 

Uborka ès ,vagy saláta levèl. 

Hagyma karika (igen igen a hagymának a zöldségek között magas a cukor tartalma mint ahogy a  paradicsomnak is, de kèrem szèpen azèrt ne hasonlítsuk egy tábla csoki megevèsèhez dièta során a hagyma fogyasztást... mert enyhèn túlzónak találom).

BbQ szósz ... van zero bbq szósz is a konyhámban de nem azt használtam, hogy mièrt ?!? mert ez akadt a kezembe 😅

zellert kèt nagy szelet kivètelèvel, felkockázom. Pici kokuszzsíron vagy oliva olajon körbe piritom... èn rozmaringot, sót, tarkaborsot használtam ... majd sütő papíron szètterítve ropogósra sütöm.... ez kb 40 perc 200 fokon .  A szeletekel ugyan így teszek.

Nálam kockázott èdes ès hagyományos burgonya is szerepel a tányèron.

A hamburgert az ízlèsednek megfelelően állítsd össze ... de egy kis tipo èn amikor kèsz a köret kezdem el a húst sütni... magas hőfokon majd ha van kerge fedő alatt picit párolom, hogy ne legyen vères a közepe, persze megoldható ha vekonyabb a szelet de én szeretem ha vastag úgymont magas a húspogácsa.
 

A hamburger összeállitásához egyenesen a serpenyőböl veszem ki a húst így szavtos ès puha lesz.