
Lazac Fasírt ~ gluténmentesen
Elkészítése: Könnyű! Előkészület 10perc, sütés 20perc.
Hozzávalók:
- Kivételesen fagyasztott bőr nélküli lazac szeletet használódtam, egy főre egy étkezésnek 125-150 gramm lazacot számolunk nyersen. Tehát a lild,tesco,penny,aldi..stb -ben kaphat fagyasztatott, vákumozott dobozos steakból 4 et hazsnáltam fel, 4 étkezés elkészítéséhez.
-2 tojás
- Aldi zöld fűszeres citromos fűszermix fél csomag
-5 ek rizsliszt
- opcionális : egy kisebb édes burgonya lereszelve és egy fél cukkini lereszelve kinyomkodva
-Opcionális 100 gramm reszelt light mozzarella
-Opcionális 1 ek parmezán
Elkészítés :
1. A lazacot kézzel rostokra szedtem majd egy tálban a többi hozzávalóval egyszerűen összekevertem.
2. Szilikonos muffin formába tömködtem kb 3 evőkanálnyi mennyiséget és jó alaposan lesimítgattam a tetejét.
3. Sütőben hőlégkeveréses fokozaton kb 180 Celsius hőfokon ropogósra sütöttem.
Mindeközben rizst pároltam fagyasztott vajbabbal majd 50 ml ,10% tejszínnel felöntöttem kuratóriumával és sáfránnyal színeztem.
Gyors, mégis különleges. Ajánlok egy 3% os joghurtból egy sós citromos mártogatóst a fasírtokhoz.