Glutén Mentes Fitt Cukkini Fasírt

2021.02.25

Elkészítés: 1 kg --> 45/60 perc , Könnyű

Glutén Mentes Fitt Cukkinis Fasírt 
Magyarországon ha fasírt akkor piros , fokhagymás és zsemlés. Én mindig is utáltam, megterhelte az emésztésem és kellemetlen utóérzetet adott. Ez egy Fitt verziós diéta barát recept és isteni finom. 

A cukkini kihagyhatod, én szeretem zöldíteni és könnyíteni az ételeket illetve olyan alapanyagokkal növelni a mennyiséget amik nem kalória dúsak. Így mennyiségileg többet lehet enni mégis beleférek a nacimba :)  Ja és természetesen olyan alakúra formázod amilyenre kedved van és pici lapos  köröcskéket csináltam, de amikor nincs időm nagy hamburger húspogácsa méretet szoktam és ha nagyon sok időm van szabályos kis labdákat. 

Azért készítettem mix darált húsból, mert én alapvetőleg imádom a marhát, de még a zsír szegényebb verzió is elég nehéz, a pulyka hús ízét pedig ki nem állhatom .... de könnyebb az emésztése mint a vörös húsnak és alacsonyabb zsír százalékkal tudok tálcás darált húst venni. Úgy hogy fele-fele és garantáltan nincs pulyka íze.

Ajánlom édes burgonya mellé egy light mártogatóssal, főzelékre, tzatzikivel rizs, bulgur köret mellé. 

Hozzávalók

-500 gramm alacsony 10% Marha darálthús
-500 gramm 7% pulyka darálthús 
-1 tojás 
-1 Cukkini 
-3 ek rizsliszt 
-só bors 
-petrezselyem 
-pici őrölt paprika 
-mehet bele bio vagy egészséges vegeta ( azt jelenti hogy nincs benne ízfokozó és színezék csak tengeri só és a zöldségek szárítva- porítva) 
- fokhagymával az igazi de én nem használtam mert ebédre fogyasztottam és kifejezetten kellemetlen egész nap fokhagyma szagúnak lenni. 
-nekem minden csípősen az igazi úgyhogy eyebird csili pehely van még benne 

Elkészítés : 
A cukkinit lereszelem és lesózva hagyom állni 10 percet. Ezt követően kinyomkodom a levét és átteszem egy száraz új tálba. Minden alapanyagot összekeverek és egy felforrósított teflon bevonatú serpenyőben, lehelletnyi zsiradékkal (4-5 fújás extra szűz oliva olaj), mindkét oldalát készre sütöm kb 4-4 perc, de ez vastagságtól is függ. Nem kell maximális teljesítményen használni a tűzhelyet, mert akkor kívül megég és belül nyers marad. 

Tipp én egy evőkanálnyit tettem a tenyerem közepébe és azt lapítgattam. Jobban szeretek apróbb fasírtokat készíteni mert akkor egy étkezésre 8-10 darabot is meg lehet enni nem csak 1 nagyot.
TIPP: süss ki egy darabot és kóstold meg ! ha ügyes vagy tökéletes már most de az sem baj ha picit sótlan vagy ízetlen mert így még tudsz rajta javítani.