Proteines Glut free Chia Torta

2021.02.24

VEGÁN Elkészítése 30 perc, könnyű- közepes 

Hozzávallók Tészta

  • 15 cm tortaforma 
  • 100 gramm mandulaliszt 
  • 100 gramm g mentes zabpehelyliszt 
  • 15 gramm kakaó por ( 2 ek) 
  • csipet só 
  • 100 ml kókusztej 
  • 50 gramm ízesítetten szója fehérje 
  • 2 ek langyos kókuszzsír 

Krém :

  • 1 konzerv- 400 ml full fat "kókusztej "
  • 4 ek juhar  vagy datolya szirup (én datolyát használtam) 
  • 1 tk vanília aroma (dr. Otker ) 
  • 1 csomag agar agar (növényi zselatin) 
  • 4 ek chia mag 
  • 2 púpus ek. kókusz vagy soja joghurt ( én alpro vaníliás soya joghurtot használtam) 

Elkészítés: Roppant egyszerű ! 
A tészta alapanyagait egy tálban összegyúrjuk. Jó kemény masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt tortaformába belenyomkodjuk... szó szerint erősen belepasszírozzuk. Nekem nem volt ilyen kicsi tortaformám ezért egy kisebb lábasba készítettem el, tökéletesen megfelel az is. 
A krém összetevőit a joghurt kivételével egy edénybe összekeverjük és lassan felforraljuk majd egy percig hagyjuk forrni és levesszük a főzőlapról. Ahogy hűl, elkeverjük a joghurttal és ráöntjük a tészta alapra. Egy éjszakát hagyjuk dermedni majd tökéletesen szelhető :)