Citromos Protein szelet/ Glut-Lak. Mentes/

2021.02.24

Fokozat: Könnyű, elkészítési idő 20 perc 

  • Hozzávalók

Tészta:

  • 50 gramm ízesítetlen fehérje por (szója vagy tejsavó, ha laktóz menteset szeretnél szója)
  • 30 gramm vaníliás fehérje szója, vagy marha( vagy használj 80 grammot az ízesítetlenből)
  • 50 g mandula liszt
  • 70 g kókuszliszt
  • 6 ek. kókuszzsír (olvasztva mérve)
  • 11 ek. víz
  • 5 ek. méz
  • 1 kupak / 50 gramm cukornak megfelelő/ süssina folyékony édesítőszer
  • 1ek. vanília aroma
  • 1 csipet s

KRÉM:

  • 1 citrom leve
  • 4 egész tojás
  • 4 ek. kókuszliszt
  • 100 g méz
  • 1 kupak / 50 gramm cukornak megfelelő/ süssina folyékony édesítőszer

Elkészítés

1 lépés: A tészta alapanyagait mérlegre helyezett tálban kiméred és összedolgozod, kicsit töredezhet, keménynek kell lennie.


2. lépés: pici kókuszzsírral kikened a tepsid vagy sütőpapírral kibéleled.


3. lépés: Szó szerint belenyomkodod a tésztát, de jó alaposan.


4. lépés: NEM előmelegített sütőbe beteszed a tésztát és 150 fokon, hőlégkeveréses fokozaton 9 perc alatt enyhén barnára sütöd az amúgy világos citromsárgás színű tésztát.


5. lépés: A krém hozzávalóit egy tálban összedolgozod egy kézi habverővel.


6. lépés: kiveszed a tésztát a sütőből, ráöntöd a forró alapra a kész krémet, majd visszateszed a sütőbe további 19 percre.


7. A tetejét díszítheted citromszeletekkel, amiket ajánlok, előtte hemperegtess meg kókuszvirág cukorba!
8. Pihentetés, hűtés -> szeletelés !

Fotógaléria