
Citromos Protein szelet/ Glut-Lak. Mentes/
Fokozat: Könnyű, elkészítési idő 20 perc
- Hozzávalók
Tészta:
- 50 gramm ízesítetlen fehérje por (szója vagy tejsavó, ha laktóz menteset szeretnél szója)
- 30 gramm vaníliás fehérje szója, vagy marha( vagy használj 80 grammot az ízesítetlenből)
- 50 g mandula liszt
- 70 g kókuszliszt
- 6 ek. kókuszzsír (olvasztva mérve)
- 11 ek. víz
- 5 ek. méz
- 1 kupak / 50 gramm cukornak megfelelő/ süssina folyékony édesítőszer
- 1ek. vanília aroma
- 1 csipet s
KRÉM:
- 1 citrom leve
- 4 egész tojás
- 4 ek. kókuszliszt
- 100 g méz
- 1 kupak / 50 gramm cukornak megfelelő/ süssina folyékony édesítőszer
Elkészítés
1 lépés: A tészta alapanyagait mérlegre helyezett tálban kiméred és összedolgozod, kicsit töredezhet, keménynek kell lennie.
2. lépés: pici kókuszzsírral kikened a tepsid vagy sütőpapírral kibéleled.
3. lépés: Szó szerint belenyomkodod a tésztát, de jó alaposan.
4. lépés: NEM előmelegített sütőbe beteszed a tésztát és 150 fokon, hőlégkeveréses fokozaton 9 perc alatt enyhén barnára sütöd az amúgy világos citromsárgás színű tésztát.
5. lépés: A krém hozzávalóit egy tálban összedolgozod egy kézi habverővel.
6. lépés: kiveszed a tésztát a sütőből, ráöntöd a forró alapra a kész krémet, majd visszateszed a sütőbe további 19 percre.
7. A tetejét díszítheted citromszeletekkel, amiket ajánlok, előtte hemperegtess meg kókuszvirág cukorba!
8. Pihentetés, hűtés -> szeletelés !