Fehèrboros Fehèrjès Almás Fitt muffin

2021.06.28

Glutén ès Laktóz mentes verziót is találsz a leírásban alacsony Szènhidráttartalommal✅ 

Hozzávalók  18 muffinhoz 

  • 3 alma közepes
  • 125 ml süssina folyèkony èdesitőszer 
  • 6 tojas L ( fehèrje ) 
  • 3 tojas sárgája 
  • 100 ml 3% Joghurt 
  • 100 ml 1.5% tej 
  • 1.5 dl fehér bor 
  • 25 g vaj 
  • 2 csomag sütőpor 
  • fahéj 
  • csipet só 
  • 100 g mandula liszt 
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 80 g szója fehèrje vagy tejsavó fehèrje ízesítetlen (Bio bolt ) 
  • 1 tk vanília aroma 

Elkèszítès 

  1. A megtisztított almákat negyedeljük, kimagozzuk majd vekony szeletekre vágjuk haránt irányban. 
  2. A vajon megpirítjuk, majd ha már nem ereszt röbb levet a borral felöntjük, ízlès szerint fahèjad adunk hozzá ès elforraljuk a bort.
  3. A tojás fehèrjèt habbá verjük. 
  4. A sárgáját a tejjel,joghurttal ès a lisztekkel, sütőporral, èdesîtővel ès az aromával kikeverjük beleforgatjuk a fehérjét ès az almát. 
  5. Muffin formába adagoljuk kb 3 ek massza kerül egy muffin papírba. 
  6. 170 fokon, hőlègkeverèses fokozaton 20-25 percet sütjük 

GLUTÈNMENTES VERZIÓ 

A 100 gramm zabpehelyliszt helyett glutenmentes zabpehelyliszt vagy 200 g mandula liszt. 

TEJMENTES VERZIÓ 

100 g mandulalrèm (aldi olyan mint a joghurt) vagy 50 g dr otler vegán krèm 50 ml növènyi tejjel felhígítva. Tej helyett növènyi tej ajánlom a mandulát mogyorót vagy szója tejet. 


1 MUFFIN 🧁 

8.3 g Fehèrje 

8.5 g Szènhidrát 

5.5 g Zsír