Fehèrboros Fehèrjès Almás Fitt muffin
Glutén ès Laktóz mentes verziót is találsz a leírásban alacsony Szènhidráttartalommal✅
Hozzávalók 18 muffinhoz
- 3 alma közepes
- 125 ml süssina folyèkony èdesitőszer
- 6 tojas L ( fehèrje )
- 3 tojas sárgája
- 100 ml 3% Joghurt
- 100 ml 1.5% tej
- 1.5 dl fehér bor
- 25 g vaj
- 2 csomag sütőpor
- fahéj
- csipet só
- 100 g mandula liszt
- 100 g zabpehelyliszt
- 80 g szója fehèrje vagy tejsavó fehèrje ízesítetlen (Bio bolt )
- 1 tk vanília aroma
Elkèszítès
- A megtisztított almákat negyedeljük, kimagozzuk majd vekony szeletekre vágjuk haránt irányban.
- A vajon megpirítjuk, majd ha már nem ereszt röbb levet a borral felöntjük, ízlès szerint fahèjad adunk hozzá ès elforraljuk a bort.
- A tojás fehèrjèt habbá verjük.
- A sárgáját a tejjel,joghurttal ès a lisztekkel, sütőporral, èdesîtővel ès az aromával kikeverjük beleforgatjuk a fehérjét ès az almát.
- Muffin formába adagoljuk kb 3 ek massza kerül egy muffin papírba.
- 170 fokon, hőlègkeverèses fokozaton 20-25 percet sütjük
GLUTÈNMENTES VERZIÓ
A 100 gramm zabpehelyliszt helyett glutenmentes zabpehelyliszt vagy 200 g mandula liszt.
TEJMENTES VERZIÓ
100 g mandulalrèm (aldi olyan mint a joghurt) vagy 50 g dr otler vegán krèm 50 ml növènyi tejjel felhígítva. Tej helyett növènyi tej ajánlom a mandulát mogyorót vagy szója tejet.
1 MUFFIN 🧁
8.3 g Fehèrje
8.5 g Szènhidrát
5.5 g Zsír